Jezdecké helmy se systémem MIPS

Hledáte tu nejbezpečnější helmu na trhu? Potom vám s klidným svědomím můžeme doporučit helmy ONE K, které využívají unikátní systém zvaný MIPS. Přiblížíme si, o jaký systém se jedná a čím je výjimečný.

CO JE MIPS?

MIPS (= Multi-Directional Impact Protection System) je zcela unikátní technologie, která dokáže snížit a přesměrovat síly, které při pádu ohrožují mozek a jeho tkáně. MIPS systém nalezneme tedy uvnitř helmy.

Helmy One K™ se tak mohou pochlubit dokonalou synergií mezi pokročilou technologií a esteticky příjemným designem.

Používají pouze kvalitní EPS s vysokou hustotou, díky tomu je přilba ideální pro absorpci nárazů.

Tyto helmy dosáhly nad požadované standardy ve všech testech, a proto jsou schváleny CE normami VG01 a EN1384-2017.

K helmám One K™

MIPS
MIPS

PROČ MIPS?

Výzkumy zranění hlavy ukázaly, že když spadnete a udeříte se do hlavy, nejčastěji dopadnete v úhlu, nikoliv přímo. Pád z úhlu vytváří rotační pohyb, vůči kterému je mozková tkáň velmi citlivá a který může způsobit závažná zranění mozku. MIPS BPS (Brain Protection System = Systém ochrany mozku) tyto rotační síly, a tudíž i poškození mozku, dokáže snižovat.

JAK MIPS FUNGUJE?

MIPS BPS umožňuje hlavě v helmě mírný pohyb, který dokáže tlumit rotační pohyb, který by jinak do mozku procházel přímo. Pokud jsou rotační síly mírně přesměrovány, riziko poškození mozku klesá.

Jádro MIPS BPS tvoří vrstva s nízkým třením, která umožňuje pohyb hlavy v helmě do všech směrů zhruba o 10-15 mm.

Na obrázku vidíte výsledek testování helem s MIPS systémem a bez něj na figurínách. Figurína s helmou bez MIPS systému utrpěla výraznější poškození, než ta s MIPS systémem. 

MIPS
MIPS

DALŠÍ VÝHODY HELEM ONE K™

Helma One K™ má komfortní polstrování se semišovou podšívkou, které je vyrobeno z omyvatelné, rychleschnoucí tkaniny, odvádí vlhkost a je antibakteriální.

Oslní zejména v horkých letních dnech - poskytuje velmi vysokou úroveň ventilace se dvěma předními  a dvěma bočními ventilacemi, jedním zadním a dvěma středovými pruhy, které vytvářejí optimální proudění vzduchu v helmě.)

K helmám One K™

Při běžném testování jsou helmy testovány pouze na pád přímo dolů, což ovšem málokdy odpovídá realitě.


Pokud s výběrem váháte, rádi vám poradíme. Můžete se na nás obrátit na e-mailu info@horseandme.eu, telefonu +420 777 170 333 a nebo nám napište na Messenger. Přejeme vám šťastný výběr a stovky spokojených kilometrů v sedle!

Váš team HORSEandME.eu

EXTRA SLEVA 3 % PO PŘIHLÁŠENÍ
už jen